Duitse ondersteuning voor Suriname tegen Covid-19

Een deel van de Duitse donatie vaccinatie verbruiksmiddelen. 2e v.l.: minister Albert Ramdin. (Foto: Bibis)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

16 Oktober 2021 08:32

Voor mij lezen
loading foto
previous Een deel van de Duitse donatie vaccinatie verbruiksmiddelen. 2e v.l.: minister Albert Ramdin. (Foto: Bibis) next


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) heeft donderdag vaccinatie verbruiksmiddelen ontvangen van Kurt van Essen, Honorair Consul van de Bondsrepubliek Duitsland. Deze donatie is het resultaat van de inspanningen van de organisatie SU4SU, die in januari is begonnen met het inzamelingsproces.

SU4SU-voorzitter Dave Boëtius kwam door tussenkomst van Van Essen in contact met de Ambassade van Duitsland in Trinidad. Het gaat om middelen die voldoende moeten zijn voor het toedienen van 400.000 vaccinatie prikjes, waaronder 400.000 stuks spuiten en 400.000 stuks naalden; 100 stuks vaccine koelboxen om de vaccins te transporteren naar diverse locaties; 1200 stuks cold packs, om de vaccins in de carriers op lage temperatuur te houden; 3000 stuks safety boxes, voor het veilig opruimen van biologisch afval, met name de naalden en spuiten; overige attributen zoals pleisters en watten.

Na een screening en audit proces van SU4SU werd er een budget van EUR 50.000 ter beschikking gesteld voor het project. SU4SU heeft vervolgens een internationale aanbesteding gehouden en daaruit zijn de leveranciers geselecteerd, meldt de voorlichting van Bibis. Na goedkeuring van de Duitse Ambassade zijn de orders geplaatst en de materialen geleverd voor het totale beschikbare budget.

Van Essen onderstreepte het belang van vaccinaties en heeft verdere ondersteuning toegezegd. De middelen zullen landelijk worden gebruikt ten behoeve van de vaccinatiecampagne van het Nationaal Immunisatie Programma.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel