Nurmohamed breekt lans voor mensen met beperking

Minister Riad Nurmohamed (m) met leden van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname. (Foto: OW)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

16 Oktober 2021 06:41

Voor mij lezen
loading foto
previous Minister Riad Nurmohamed (m) met leden van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname. (Foto: OW) next


Op korte termijn starten twee personen met een beperking met werken bij het ministerie van Openbare Werken (OW). Minister Riad Nurmohamed zei donderdag bij een speciale bijeenkomst in verband met de Internationale Dag van de Witte Stok, dat mensen met een beperking ook kansen moeten krijgen bij de overheid. In een pilotproject van OW is in dit kader een voetpad aangelegd met extra bebording.  

Enkele leden van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) zijn donderdag onder leiding van directeur Natasia Hanenberg-Agard ontvangen door Nurmohamed en zijn staf. Volgens de NSBS-directeur wordt middels presentaties en demonstraties door medewerkers van de stichting weergegeven hoe mensen met een visuele beperking dagelijks in een normale setting kunnen functioneren. Bij deze gelegenheid is dit ook weer gedemonstreerd door enkele medewerkers.

Verscheidene stichtingen hebben eerder een beroep gedaan op OW om de aanwezige faciliteiten van de overheidsgebouwen, de binnenstad, de supermarkten en private kantoren, te verbeteren. OW heeft hierop het voetpad aangelegd. Mensen met een rolstoel kunnen door het voetpad gemakkelijk het OW-gebouw binnentreden. Nurmohamed spreekt van een stuk social responsibility. Intussen zijn verschillende ministeries en particuliere bedrijven benaderd mensen met een beperking een kans te geven, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De Internationale Dag van de Witte Stok werd op 15 oktober in 1970 door de Wereld Blinden Unie (destijds Internationaal Verbond der Blinden) uitgeroepen tot Internationale Dag van de Witte Stok. Op deze dag wordt het publiek gesensibiliseerd over het hulpmiddel waardoor personen met een visuele beperking zich dagelijks op een zelfstandige manier kunnen verplaatsen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel