BNETS neemt eerste Cashpnts Paramaribo in gebruik

Eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen.
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Oktober 2021 04:43

Voor mij lezen

Banking Network Suriname (BNETS) heeft gisteren de eerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomen. De twee pinautomaten bevinden zich bij het oude DSB-gebouw, op de hoek van de Kasabaholoweg en Estreliasstraat. BNETS verhuist binnenkort naar deze locatie, staat in een persbericht.

Het vergroten van de toegang tot financiële diensten voor alle burgers is een gezamenlijke inspanning. Zo is vastgelegd in een memorandum of understanding (MoU) tussen de ministeries van Financiën en Planning en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, de Surinaamse Bankiersvereniging en BNETS.

Als onderdeel van deze samenwerking en binnen het kader van een efficiënte aanbieding van financiële diensten is het noodzakelijk dat er één centrale aanbieder van ATM's is om in geheel Suriname contant geld beter beschikbaar, bereikbaar en toegankelijker te maken.

Op termijn zullen alle ATM's van De Surinaamsche Bank, Finabank, Hakrinbank, de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo, de Surinaamse Postspaarbank en de VCB Bank plaatsmaken voor de rood-grijze Cashpnts. Die kunnen door klanten van alle banken gebruikt worden. De eerste Cashpnt werd eind juli in het dorp Goejaba, in district Sipaliwini, in gebruik genomen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel