Vaccinatie accepteren is verantwoordelijkheid nemen

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Oktober 2021 08:09

Voor mij lezen

“De vrije keuze om je te laten vaccineren tegen het COVID-19-virus is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor zowel de eigen gezondheid als die van anderen.” Dat zei Rinia Alfaisie, voorlichter en vertrouwenspersoon van de Stichting Kansrijk Suriname, tijdens een onlangs gehouden voorlichtingsbijeenkomst in de buurtbibliotheek van Sunny Point (Wanica). Ze zei ook begrip te hebben voor de vrije keuze van anderen om zich niet te laten vaccineren.

Het is volgens de voorlichter belangrijk om bij het maken van deze cruciale keuze uit te gaan van bewezen wetenschappelijk informatie. Alfaisie werd tijdens de sessie bijgestaan door de medici Joli en N. Duppen, beide actief als kinderartsen in het Diakonessenhuis. De bijeenkomst was de eerste in een serie van drie geplande sessies.

De stichting heeft dit initiatief genomen naar aanleiding van indicaties dat relatief weinig mensen uit Sunny Point zich laten vaccineren. De stichting ontplooit ook andere sociale projecten in Sunny Point. Enkele van deze projecten zijn:
- Voorlichting (Puberteit, seksualiteit en het voorkómen van tienerzwangerschappen
- EHBO
- Gezonde voeding
- Leefstijl en hygiëne
- Individuele ondersteuning (aan kinderen en gezinnen van wie hun situatie zulks noodzaken)
- Ondersteuning aan digitaal onderwijs in het binnenland en andere duurzame ontwikkelingsprojecten in het binnenland.

Het doel van de Stichting Kansarme is om Surinamers te helpen hun situatie en hun toekomst te verbeteren. De organisatie richt zich op het creëren van kansen aan de doelgroepen op een leven, waarin ze hun talenten inzetten en hun mogelijkheden kunnen benutten en bieden zo uitzicht op een behoorlijk bestaan.

De projecten worden uitgevoerd met behulp van Surinaamse en Nederlandse vrijwilligers. Zowel in Nederland als in Suriname wordt er samengewerkt met overheden, bedrijven, organisaties en particulieren. De projecten zijn kleinschalig en leiden tot zichtbare en directe verbetering van de situatie van mensen, hun gemeenschap en een blijvend kansrijkere toekomst.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel