Medewerkers SWM hebben staking hervat

SWM-medewerkers weer in actie. Beeld: D-TV Express
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Oktober 2021 05:45

Voor mij lezen

Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) hebben zich gisteren op het Onafhankelijkheidsplein verzameld, nadat ze van vakcentrale C-47 zijn vertrokken. De werkers hebben op die manier hun misnoegen geuit over het feit dat de directie van de SWM weigert uitvoering te geven aan wat de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname heeft geadviseerd.

Het gaat om de toelagen in afwachting op de uitvoering van de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Eerder waren de medewerkers ook in actie, maar deze werd toen opgeschort. Naar verluidt wil de directie met minder dan het voorstel van de bemiddelingsraad inkomen.

De medewerkers hadden zich eerst bij het dienstencentrum verzameld aan de Johan Adolf Pengelstraat. "Hetzelfde waarmee we bezig waren de afgelopen tijd gaat door Het gaat om de toelagen die we hebben gevraagd in de periode dat de cao uitblijft", zei Dwayne Cairo, voorzitter van de Surinaamsche Waterleiding Werknemersorganisatie (SWWO), aan D-TV Express.

Hij spreekt van een redelijk bedrag. "We zijn akkoord gegaan met het voorstel van de raad. De tegenpartij (de directie) heeft niets gemeld. De gelden zouden midden oktober worden uitgekeerd. De bond kreeg steeds te horen dat het bij de regering is. Veel medewerkers zijn volgens de bondsvoorzitter niet komen opdagen bij de actie, omdat ze zich de bus- en benzineprijs niet kunnen permitteren."

De bemiddelingsraad heeft een lager bedrag voorgesteld dan dat wat de bond had gevraagd. Met de voorwaarden gekoppeld aan het bedrag was de bond het eens.

De bond had zich bij C-47 verzameld en is naar het hoofdkantoor van de SWM getogen. Daarna zou ze naar de president trekken als het antwoord uit zou blijven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel