Verkiezingen NDP moeten uitwijzen of Adhin Bouterse opvolgt

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Oktober 2021 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “We zullen zien wat het wordt”, antwoordt Ricardo Panka woordvoerder van de Nationale Democratische Partij Suriname (NDP) op de vraag of Ashwin Adhin werkelijk de voorzitter wordt van de partij.

Panka zegt dat op dit moment strijdmakker en boezemvriend van Desi Bouterse Ramon Abrahams, de waarnemend voorzitter is van de partij nu daar Bouterse zelf voor nu, in rust is.

Het medium Suriname Herald publiceerde dat Bouterse in een interview met Ricardo de Souza van Radio Paramaribo NDP gezegd had dat Desi Bouterse, een opvolger aangewezen heeft voor de paarse partij. Dat zou Adhin zijn. Panka bevestigt dat hij dat heeft gezegd.

Wel zegt hij dat de partij in een proces zit om tot verkiezingen te komen en het dus niet zeker is dat het werkelijk Adhin wordt. "De voorzitter ziet wel graag dat de processen ertoe leiden dat hij zijn opvolger wordt. Maar we zullen zien hoe dat uitpakt en of dat werkelijk de ontwikkeling wordt."

Panka zegt dat de NDP nu bezig is met een proces van vernieuwing en evaluatie en dat de banden in de partij hechter aan het worden zijn. Al jaren doen de geluiden de ronde dat de NDP zonder Bouterse in elkaar valt. Aan de andere kant is ook vaker gezegd dat als Bouterse een stap terug doet, de NDP juist kan groeien. Panka zegt dat de partij niet uiteen zal vallen.

"Boutisten, revolutionairen en noem maar op. Verschillende namen onder een vlag. Bovendien is Bouterse niet weg. Hij neemt voor nu rust. Maar hij zal de partij blijven bijstaan in raad en daad. Het leiderschap zal ondersteuning krijgen van Bouterse. Daarnaast is de partij al groot. We hebben zestien zetels. Toch zeggen we dat iedereen welkom is, de partij is altijd heel open geweest", zegt Panka.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel