Assembleelid Wahki wordt hart onder de riem gestoken na intimidatie op sociale media

Renet Wahki nam zijn zetel namens de ABOP in augustus 2021 in. Hij volgt Dinotha Vorswijk op, die nu minister van Grondbeleid en Bosbeheer is.
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Oktober 2021 16:05

Voor mij lezen

“We zijn jou allemaal hier komen aantreffen. We hadden eigenlijk jouw taal moeten spreken, maar het Nederlands is ons opgelegd en heeft ons verdeeld”, schrijft NDP-parlementariër Melvin Bouva op zijn Facebookpagina als bemoedigende woorden naar zijn collega-assembleelid Renet Wahki, die afkomstig is uit het dorp Kwamalasamutu.

Dit deed hij naar aanleiding van video’s en meme’s die gedeeld worden op sociale media waarin de parlementariër voor schut wordt gezet, omdat hij met moeite uit zijn woorden kon komen tijdens de dinsdag gehouden assembleevergadering.

“Ook al doen sommigen perfect, we zijn niet volmaakt en blijven leren. Dus, blijf leren collega, mi brada.. geef niet op, laat je niet uit het veld slaan, vertegenwoordig je volk en spreek... Taki! Wans ope tata komopo, wi mus seti kondre bun”, aldus Bouva.

“Ik sta achter jou en de totale ontwikkeling van het binnenland. Blijf doen waarin je goed bent Renet Wakhi. Vertegenwoordig de Trio-stam waarnaar NIEMAND eerder omkeek. Tru lobi e mek un wang”, schreef vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn Facebookprofiel om zijn ondersteuning te geven aan Wahki.

Tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) vroeg Wahki aandacht voor het onderwijs in zijn dorp. Zo haalde hij aan dat de leerkrachtenwoningen in het binnenland niet zijn afgebouwd. Hierdoor willen leerkrachten geen lesgeven in het binnenland. Omdat er geen eenmaal 24 uur elektriciteit beschikbaar is, vraagt hij dat er als oplossing zonnepanelen geplaatst worden. Ook vroeg hij aandacht voor gezond drinkwater. Niet alle dorpen beschikken daarover ondanks ze daarop recht op hebben.

De parlementariër pleit eveneens voor een muloschool in het zuiden van Suriname. “We hebben geen goed onderwijs daar”, zegt hij. Vanwege het ontbreken van goed onderwijs, kunnen de kinderen geen goed Nederlands praten, merkt hij op.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel