Suriname roept op tot ondersteuning duurzaam bosbeheer

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous President Chan Santokhi (r) en minister Albert Ramdin tijdens de virtuele Presidentiële Summit Leticia Pact op 8 oktober. (Foto: BIBIS) next


Suriname heeft op de derde Presidentiële Summit Leticia Pact op 8 oktober, opgeroepen tot ondersteuning van duurzaam bosbeheer.  Het hoofd van de Surinaamse delegatie, president Chan Santokhi haalde in zijn speech aan dat landen, gekenmerkt door een hoge bosbedekking, een lage ontbossing en een CO2-negatieve omstandigheid, gecompenseerd moeten worden voor het behoud van de zuurstofproductie, welke opereert als een koolstofbalans voor de hele wereld.

Deze 3e vergadering was is in het kader van het verder verdiepen van de duurzame ontwikkeling, en het behoud, van het Amazonegebied, alsook financiële ondersteuning vragen bij publieke en private instituten die kunnen bijdragen aan de implementatie van het actieplan van het Leticia Pact.

Santokhi deed ook een oproep aan de financiële instellingen om de landen te helpen bij het verkrijgen van de nodige ondersteuning voor het kunnen uitvoeren van projecten. In reactie hierop gaf de CEO van de GEF, Carlos Manuel Rodriguez, aan dat er financiële middelen zijn vrijgemaakt voor de bescherming van het Amazonegebied. 

Het Leticia Pact is gericht op het stimuleren van duurzaam bosgebruik en herbebossing, het herstellen van aangetast land, het verbeteren van het delen van informatie en het gebruik van satellietgegevens om ontbossing en bosbranden te monitoren, en het versterken van vrouwen en inheemse groepen. De overeenkomst is op 7 september 2019 in Colombia door zeven Amazonelanden getekend, te weten: Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru en Suriname.

In deze summit participeerden diverse hooggeplaatste vertegenwoordigers van de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), Inter-American Development Bank (IaDB), Global Environmental Facility (GEF), Development Bank of Latin America (CAF) en andere milieudeskundigen. De delegatie van Suriname aan deze virtuele vergadering bestond naast Santokhi uit minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), onderdirecteur Multilaterale Aangelegenheden (BIBIS), Vanessa Karwofodi-Rijkland en Desk Officer ACTO (BIBIS), Marlena Wellis, meldt de voorlichting van BIBIS.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait