Vaccinatie Morele Plicht

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous next


De vaccinatieplicht die wordt uitgewerkt, is geen uniek product van regering Santokhi of van de VHP zoals anderen het doen overkomen. De vaccinatieplicht is ook geen product voor apartheid, maar een weloverwogen besluit dat internationaal wordt gehandhaafd om niet alleen de gezondheid van de bevolking te waarborgen, maar ook om het economisch verkeer in het land veilig te stellen.

In vele landen gelden strengere regels voor niet gevaccineerden. In Frankrijk en Griekenland vraagt men naar vaccinatiebewijzen bij openbare gelegenheden. Australië, Tasmanië en Engeland hebben allen aangekondigd dat zorgmedewerkers zich verplicht moeten vaccineren. In Canada krijgen alle ongevaccineerde overheidspersoneelsleden, onbetaald verlof.

In de Verenigde Staten verplicht de huidige president Joe Biden alle medewerkers van de nationale Amerikaanse overheid zich te vaccineren. En gaat zijn beleid zo ver om bedrijven met honderd of meer personeelsleden de keuze te geven om te vaccineren of wekelijks een corona test af te nemen. Bedrijven die zich niet aan de regels van Washington houden, krijgen dan fikse boetes.

Duitsland kent een strenger beleid en treft hardere maatregelen als het aankomt op burgers die zich niet willen vaccineren. Je komt geen horecazaak, evenement, kapperszaak etc. binnen, zonder aan de 3-G (gevaccineerd, genezen of getest) regel te voldoen.

Vaccinatie en politiek
Het verplichten van burgers om te vaccineren is internationaal sterk toegenomen. Dat landen hiertoe overgaan heeft geheel te maken met het indammen van het Covid–19-virus. Als overheid hebben zij de plicht om te zorgen voor goede leefomstandigheden voor iedere burger, waarbij de gezondheid als de zorg hiervan niet gekwetst wordt.
Jammerlijk is dat er met deze goede intentie politiek wordt gespeeld door de oppositie en andere politici. En willen ze aanhang werven door de apartheid, haatzaaierij en discriminatie kaart te spelen. Het gezegde: "in troebel water is het goed vissen", komt hier goed tot uitdrukking. Zonder in overweging te hebben genomen wat de gevaren kunnen zijn op sociaal- economisch gebied bij het niet vaccineren van grote groepen in de samenleving. Ook staan ze niet stil bij de gevolgen die het niet vaccineren zal hebben voor de toerisme sector, gezondheidssector, het onderwijs, de kleine ondernemingen en mogelijke internationale investeerders. Hoe minder wij ons vaccineren des te meer wij ons afzonderen van de rest van de wereld.

Morele plicht!
Je vaccineert niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen om je heen en voor de samenleving als geheel. En zou dit een morele plicht moeten zijn, want het gaat om het beschermen van anderen. Waar is onze morele plicht om te zorgen voor een gezonde omgeving waarin onze ouderen gerust kunnen ademhalen zonder enige vrees voor het Covid–19-virus? Waar is onze morele plicht om zorg te dragen dat onze kinderen vrij naar school kunnen zonder anderhalve meter afstand te houden van hun vrienden en of vriendinnetjes?

Het is begrijpelijk dat elke nieuwe opgave tijd nodig heeft om geaccepteerd te worden door de samenleving. Denk maar aan de seatbelt verplichting en belastingverplichtingen. Wij doen het, omdat het moet en niet omdat wij dat zo graag willen.

Zie het dus minder als een vaccinatieplicht, maar eerder als een morele plicht en laat u zich vaccineren. Ik sluit af met een Sranang odo (Surinaams gezegde) die als doordenker moet gelden voor eenieder die op basis van meningen en of standpunten van anderen, zich niet gaat vaccineren:
Awari domri taki fowru no bun fu nyan, ma en mofo lai nanga wiwiri.
Awari domri zegt dat de kip niet goed is om te eten, terwijl zijn mond vol kippenveren zit.

K. Debi Tewari
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait