Caricom bereidt zich voor op Klimaattop

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Tijdens de 22th Special Meeting of the Conference of Heads of Government of the Caribbean Community (Caricom) hebben regeringsleiders zich gebogen over de gemeenschappelijke positie die de Caricom-gemeenschap zal innemen tijdens de Klimaattop (COP26). Deze conferentie zal van 1 tot 12 november worden gehouden in Glasgow, Schotland van het Verenigd Koninkrijk.

President Chan Santokhi heeft op 11 oktober aan de conferentie ter voorbereiding van COP 26, in Caricom-verband, deelgenomen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en zijn collega Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) waren ook vertegenwoordigd tijdens de videoconferentie.

De Klimaattop is een jaarlijks terugkerende conferentie die georganiseerd wordt door de Verenigde Naties met als onderwerp Climate Change. President Santokhi zal deelnemen aan deze 26ste bijeenkomst van de conferentie waar afgevaardigden uit bijna tweehonderd landen worden verwacht.

Suriname en Guyana hebben het voornemen gezamenlijk op te trekken, vanwege het gemeenschappelijke belang van voornamelijk carbon belasting en bescherming van de mangrovebossen.

Achtergrond
COP26 is een belangrijk evenement waaraan leiders uit alle landen deelnemen om na te gaan wat de wereld meer kan doen om de klimaatcrisis op te lossen.

Bijna 30 jaar geleden kwamen de wereldleiders voor het eerst bijeen om de klimaatverandering samen aan te pakken. De Verenigde Naties verzochten de landen een klimaatverdrag te ondertekenen dat elk van hen zou verplichten de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Vanaf toen komen de landen die het verdrag hebben ondertekend jaarlijks bijeen om de vorderingen en uitdagingen te bespreken. In 2020 zijn de vertegenwoordigers uit de verschillende landen door de COVID?19?pandemie niet bijeengekomen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait