Oud-politiecommissaris Peiter aangehouden

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “Elke aanhouding van een politieman is minder prettig nieuws voor het korps.” Zo reageert korpschef Roberto Prade tegenover de Ware Tijd op de aanhouding van oud-politiecommissaris Ruben Peiter en politie-inspecteur Dennis Esajas. Het tweetal is door een speciaal onderzoeksteam aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De aanhouding van de twee verdachten is in verband met de onderschepping van meer dan 400 kilo cocaïne begin september bij een inval aan de Smaragdstraat in Paramaribo-Noord. Kort daarna circuleerde al informatie over de mogelijke betrokkenheid van Peiter en de inspecteur, een beveiligingsman van de vicepresident.

Volgens het onderzoek van de politie moet de drugs naar Suriname zijn vervoerd dat nabij Adjoemaberg in Marowijne een noodlanding had gemaakt. Het vliegtuig werd daar door de politie aangetroffen zonder de lading. Naar verluidt moet Peiter de chauffeur van het bestelbusje zijn geweest toen het spul van Marowijne naar Paramaribo werd verplaatst.

Bij de razzia aan de Smaragdstraat werd een Dominicaanse vrouw die ter plekke was aangetroffen aangehouden. De drugs werden gevonden in een bestelbusje dat geparkeerd was in de garage van een van de woningen waar was binnengevallen. In 1999 werd Peiter, toen was hij commandant van de Mobiele Eenheid van de politie, ook al verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel.

Op verzoek van de Belgische justitie werd via Interpol een internationaal arrestatiebevel tegen hem gelanceerd. Hij werd verdacht van de smokkel van 20 kilo cocaïne verborgen in boomstammen naar België. Tijdens de ambtstermijn van toenmalig minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, werd Peiter bevorderd tot commissaris

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait