Staatsolie in zee met Chevron voor offshore productiedeling

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Staatsolie heeft woensdag met Chevron Exploration Suriname een productiedelingscontract ondertekend voor het offshore Blok 5. Hiermee verkrijgt Chevron rechten voor exploratie, ontwikkeling en productie en heeft Staatsolie recht op veertig procent deelname. Voor het eerst neemt Staatsolie in haar bestaan als partner deel met zo’n groot aandeel in offshore-activiteiten. Aldus een persbericht van Staatsolie.

De samenwerking werd bekrachtigd door de ondertekening van eveneens een overeenkomst voor gezamenlijke operatie, waarin de voorwaarden zijn opgenomen. Beide overeenkomsten stellen Staatsolie in staat meer invloed te hebben in het besluitvormingsproces en houden in dat Staatsolie als partner zal meefinancieren in de eventuele ontwikkel- en productiefase.

Chevron had het gunstigste bod voor Blok 5 bij de aanbestedingsronde 2020-21 voor de Suriname Shallow Offshore. Hierbij konden bedrijven een bod uitbrengen op blokken in het ondiepe zeegebied tot 120 kilometer van de kust met een diepte tot maximaal honderd meter. Blok 5 ligt in het westen van het ondiepe offshore gebied met een oppervlakte van 2.235 vierkante kilometer. Het contract geldt voor dertig jaar.

De kosten in de exploratiefase zijn voor rekening van Chevron. De exploratieperiode zal zes jaren duren, opgedeeld in drie fases van twee jaren. Staatsolie krijgt een ondertekeningsbonus van 30,8 miljoen US dollar uitbetaald door Chevron. "Staatsolie is er enthousiast over een grote speler uit de olie-industrie te hebben kunnen toevoegen aan de lijst van operators. Deze partijen beschikken over middelen en systemen om de kans op een ontwikkeling te maximaliseren", aldus het persbericht.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait