Nationaal Leger doet ervaring op bij Nederlandse marine

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Twee marineofficieren van het Nationaal Leger maken vanaf Curaçao kennis met taken en manieren van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied. Ze doen onder meer ervaring op aan boord van het ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan en kustwachtcutter Jaguar.

Dit is één van de resultaten van de hernieuwde defensiesamenwerking tussen Suriname en Nederland, waarvoor in april dit jaar een intentieverklaring werd ondertekend. Zo wisselen beide landen kennis uit over het opleiden en trainen en kan er verder gewerkt worden aan professionaliteit.

Marineofficieren van het Nationaal Leger doen ervaring op in het Caribisch gebied. Foto: Defensie Nederland

Naast de twee marineofficieren, neemt een arts van het Nationaal Leger ook deel aan een twee weken durende internationale cursus Infectieziekten en Uitheemse Pathologie aan het UMC Amsterdam. Dat gebeurt op uitnodiging van Defensie Nederland.

Naast de opleidingsactiviteiten en uitwisseling, staat samenwerking bij de organisatieontwikkeling van het Nationaal Leger en de Surinaamse kustwacht op de agenda. Dat geldt ook op het gebied van militaire muziek voor ceremonieel en protocollaire aangelegenheden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait