Schoolleiders helpen met distributie schooltassenproject

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Schooltassen, gemaakt door Surinaamse onderneemsters uit het binnenland, zijn vrijdag overgedragen aan regering. Volgens NPS-parlementariƫr Patricia Etnel is zij door hen benaderd naar aanleiding van haar presentatie tijdens de begrotingsbehandeling en het Herstelplan. De regering heeft zich als onderdeel van het laatste gecommitteerd de armoede te bestrijden. In verband hiermee zijn maatregelen bepaald die zijn opgenomen in het sociaal vangnet.

Het schooltassenproject is opgebracht als Sustainable Development goals 1 en 4, welke armoedebestrijding voorstaan en Etnel is nadat de groep haar benaderde door de regering aangesteld als trekker. Zij begeleidde deze groep in het vervaardigen van 1000 schooltassen. Etnel brak een lans voor de ondernemers en vroeg de regering om van het begrote bedrag voor het schooltassenproject, SRD 4 miljoen te gebruiken om deze vrouwen in staat te stellen het schooltassenproject te kunnen uitvoeren.

Verdeling schooltassen

De schooltassen met inhoud zijn in ontvangst genomen door de minister van Financiƫn, Armand Achaiberisingh, de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Rishma Kuldipsingh en Onderwijsminister Marie Levens. De tassen werden over de laatste twee ministeries verdeeld. Daarbij waren 200 voor Arbeid bestemd en kreeg Onderwijs 800 schooltassen.

Gracia Valies - Ormskirk, waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs, zegt dat het ministerie enorm blij is met deze geste. Ze juicht het initiatief van de vrouwen toe. "Wij weten dat kinderen niet eens een goede tas naar school kunnen brengen, omdat ouders zich dat niet kunnen permitteren", benadrukt ze de noodzaak voor dit soort giften. Het ministerie zal na een inventaris, door tussenkomst van schoolhoofden ervoor zorgen dat kinderen waar de behoefte het grootst is, elk een tas kunnen ontvangen.

De tassen zijn bedoeld voor kinderen van de basisschool; 396 voor de kleuterschool en de 324 voor hogere klassen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait