Journalistenvereniging staat pal achter Media Collectief

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Het bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) laat in een verklaring weten volledig achter de protestbrief van Het Mediacollectief te staan. Een groep journalisten, leden en niet-leden van de SVJ heeft maandag namelijk een brief ingediend bij het Kabinet van de President en De Nationale Assemblee waarin die zijn misnoegen uit over de genoten behandeling van journalisten bij persconferenties van de regering. Volgens de indieners krijgt de pers vaak weinig ruimte om vragen te stellen. Bovendien, als er onduidelijkheden zijn, krijgt die niet de ruimte zulks kenbaar te maken.

"Het SVJ-bestuur is vanaf het voortraject ruimschoots geïnformeerd over het initiatief van het Media Collectief en heeft daarover haar zegen uitgesproken, alsook alle medewerking toegezegd", staat in de verklaring van de journalistenorganisatie. De brief, die door meerdere journalisten is ondertekend, is in ontvangst genomen door minister Albert Ramdin, omdat president Chandrikapersad Santokhi verhinderd was. De bewindsman heeft beloofd dat de regering binnen afzienbare tijd zal reageren op het schrijven van de pers.

De SVJ vraagt extra aandacht voor het stroomlijnen van het communicatiebeleid vanuit het Kabinet van de President en het Kabinet van de Vicepresident. "Daarnaast mag de rol van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) het werk van de vrije en onafhankelijke pers niet in de wielen rijden", stelt de SVJ, die benadrukt niet onwelwillend te zijn "maar dat goede communicatie de sleutel is voor een beter en mooier Suriname voor ons allen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait