Arts-politicus Alendy laat BEP-voorzitter vallen in vaccinatiekwestie

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “De BEP moet stoppen met het ministerie te verwijten. Het komt lachwekkend over bij gezondheidswerkers. Niet het ministerie maar de politieke organisaties hebben via hun eigen gezondheidswerkers vaccinatiecampagnes georganiseerd”, zegt medicus Cynthia Alendy, tevens BEP-topkaderlid. Hiermee reageert zij op de bewering van partijvoorzitter Ronny Asabina dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ‘met twee maten meet’ als het gaat om partijcentrums te gebruiken als vaccinatielocatie.

Asabina stelde eerder tegenover de Ware Tijd dat de VHP, NPS en Abop wel inentingen mogen organiseren in hun partijcentra en de BEP niet. "Ik heb een vaccinatiedag gehouden op mijn poli en ben zelf op zoek gegaan hoe het te organiseren", stelt Alendy.

Hiermee lijkt ze haar partijvoorzitter af te vallen en het op te nemen voor de minister. Als BEP een vaccinatiecampagne wil organiseren dan dient de partij de gezondheidswerkers binnen de eigen gelederen hiervoor om advies te vragen. Zo stelt Alendy. "Het ministerie heeft genoeg te doen. Dus je kan niet de minister verwijten maken."

Alendy wijst erop dat ook de NDP vaccinatiedagen heeft georganiseerd. "Denkt de BEP dat het ministerie dat voor ze gedaan heeft?", werpt Alendy retorisch op. Ze zegt ook te weten wie de vaccinatiedagen voor de NPS heeft georganiseerd. "Als BEP dit serieus wil aanpakken, dan moet het initiatief vanuit de partij zelf komen. Bij deze bied ik aan mij hiervoor te willen inzetten."

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait