Ontbreken insuline is ernstige zaak

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Diabetespatiënten van het ressort Wageningen kunnen niet bij het Petronella Ziekenhuis terecht voor insuline. De krant verneemt dat het ziekenhuis dit injectiemiddel niet op voorraad heeft, waardoor patiënten naar Nieuw-Nickerie moeten reizen om die bij de apotheek daar te kopen. De patiënten zijn niet blij met deze extra onkosten.

Richenel Brug, voorzitter van de Diabetesvereniging, zegt dat het ontbreken van insuline een ernstige zaak is. Insuline helpt de bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten verlagen en zorgt er ook voor dat bloedsuiker in alle cellen van het lichaam kan worden opgenomen. "Insuline is meer voor mensen met diabetes type 1. De patiënten moeten regelmatig hun medicatie gebruiken", onderstreept hij.

De organisatievoorzitter merkt op dat zowel diabetes type 1 als type 2 erg is. Hij haast zich om erbij te vermelden dat je met beide typen kan leren leven en 'lang' kan leven zolang de nodige medicatie volgens voorschrift gebruikt wordt. Tegenwoordig lijden veel jonge mensen aan deze aandoening.

Vanuit de vereniging wordt er getracht om de bewustwording over deze ziekte op gang te brengen, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. De organisatie probeert dit onder meer middels lezingen. Door gezond te eten en voldoende te bewegen kun je deze ziekte zoveel mogelijk voorkomen.-.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait