Minister Ramadhin ontvangt bond RGD na prikactie

Robby Naarendorp. Beeld: YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

9 Oktober 2021 22:38

Voor mij lezen

De prikactie van de Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRG) heeft haar vruchten afgeworpen. Direct na de aankondiging van de actie heeft de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de bond uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek heeft gisteren plaatsgevonden bij het ministerie van Volksgezondheid. De pijnpunten van de bond zijn besproken met de minister.

In gesprek met Suriname Herald heeft bondsvoorzitter Robby Naarendorp aangegeven, dat de bewindsman toezeggingen heeft gedaan. "De toezegging is gedaan dat alles in het werk gesteld zal worden om spoedig te beginnen met het afronden van de cao-onderhandelingen," zegt de voorzitter.

Vorig jaar is het niet gelukt om een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) te sluiten. De vakbondsman hoopt dat het niet alleen bij een toezegging zal blijven, maar dat er uiteindelijk zaken gerealiseerd worden. "Om eerlijk te zijn, kan je hiermee niet naar de winkel. Maar je geeft de gelegenheid aan de mensen om hun zaken te regelen. De toezeggingen zijn gedaan, hij zal die doorcommuniceren met zijn collega en we hopen dat het heel snel gebeurt, want wij gaan de medewerkers niet kunnen weerhouden als ze weer in actie gaan," zegt Naarendorp.

Een ander punt dat de medewerkers zorgen baart, is het niet nakomen van werkafspraken gemaakt met het ministerie van Volksgezondheid. Er wordt op dit moment met COVID-19 heel veel gevraagd van de medewerkers. "Er worden alleen maar opdrachten gegeven en nu is RGD wat drukker geworden met het vaccinatiegebeuren. Er zijn afspraken gemaakt met medewerkers die niet gerealiseerd zijn en er komen nieuwe opdrachten," zegt de voorzitter.

Hij hoopt dat de gemaakte afspraken nageleefd worden en dat medewerkers die zich extra inzetten volgens die afspraken hun tegemoetkoming krijgen.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel