Deal over verlagen Mercosur-tarieven

De reis van de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Santiago Cafiero naar Brasilia betekende een aanzienlijke vooruitgang in de banden met multinationals.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

9 Oktober 2021 18:34

Voor mij lezen
loading foto
previous De reis van de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Santiago Cafiero naar Brasilia betekende een aanzienlijke vooruitgang in de banden met multinationals. next


De Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Santiago Cafiero en zijn Braziliaanse collega Carlos Alberto Franco França zijn het eens geworden over een kader om het gemeenschappelijke externe tarief van Mercosur te verlagen. Dat hebben de twee landen bekendgemaakt.

Leden van Mercosur, een gemeenschappelijke markt gevormd door Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay, hebben jarenlang gesproken over een tariefverlaging om de handel tussen Mercosur-landen en de rest van de wereld te helpen vergroten. "Dit is een belangrijke stap in de richting van het vergroten van het concurrentievermogen", zeiden Argentinië en Brazilië in een verklaring.

In de verklaring staat dat Brazilië en Argentinië zijn overeengekomen om samen te werken met Paraguay en Uruguay voor de snelle goedkeuring van een tariefverlaging van 10%.

Brazilië zei eerder op de dag dat het voorstander was van het moderniseren van de regels die het Mercosur-handelsblok beheersen en het verlagen van de tarieven. Het riep partners van de groep op voor besprekingen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel