Vrouwen binnenland produceren 1.000 schooltassen

Zoë Mezas toont tijdens een bijeenkomst in augustus een van de producten van Talking Prints, terwijl Pekula Starke (l) en Patricia Etnel toekijken. (Foto: CDS)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

8 Oktober 2021 23:05

Voor mij lezen
loading foto
previous Zoë Mezas toont tijdens een bijeenkomst in augustus een van de producten van Talking Prints, terwijl Pekula Starke (l) en Patricia Etnel toekijken. (Foto: CDS) next


Vrouwelijke ondernemers uit het binnenland hebben 1.000 schooltassen vrijdag overgedragen aan de Staat Suriname. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van het ministerie van Financiën en Planning. Assembleelid Patricia Etnel (NPS) is de trekker van dit project. Ze gaf aan dat de schooltassen Surinaamse producten zijn, die moeten worden gekoesterd, want zo wordt ook werkgelegenheid gecreëerd. Dat de Staat Suriname met lokale vrouwelijke ondernemers in zee is gegaan, vindt Etnel een goede zaak. 

De ministers Armand Achaibersing (Financiën en Planning), Rishma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugd) en Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) namen enkele tassen in ontvangst. Zoë Menas, die namens Talking Prints bij het project betrokken is, gaf aan heel erg dankbaar te zijn voor deze gelegenheid. Het project past goed binnen de doelstelling van de organisatie om duurzame werkgelegenheid te creëren voor vrouwen in het binnenland.

Minister Marie Levens zei erg blij te zijn met de schooltassen, vooral aan de vooravond van de start van het nieuwe schooljaar. Haar ministerie en dat van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zullen identificeren welke kinderen voor een tas in aanmerking komen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Minister Achaibersing is tevreden over het resultaat, ook omdat dat in korte tijd is behaald. De tassen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi en ze doen zeker niet onder voor buitenlandse schooltassen. Dit is een mooie aanzet om de productie in Suriname te stimuleren, zei Achaibersing.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel