Directeur Cultuur Daan betreurt heengaan Snijders

Directeur Cultuur Roseline Daan. Beeld: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Oktober 2021 23:15

Voor mij lezen

De directeur van het Directoraat Cultuur, Roseline Daan, betreurt het heengaan van de muziekkant, componist en arrangeur Herman Snijders. "Ik heb hem niet persoonlijk meegemaakt, maar heb wel zijn performance gezien tijdens het Suripop gebeuren. Vanuit het Directoraat Cultuur wil ik hem bestempelen als een muzieklegende en niet zonder meer maar gewoon vanwege het feit dat hij jarenlang bezig is geweest met muziek als muziekdocent, arrangeur en componist," zegt Daan.

Zij geeft aan dat Snijders ook zijn krachten heeft gegeven aan het Directoraat Cultuur op de muziekafdeling. Hij was ook directeur van het Cultureel Centrum Suriname (CCS). "In Snijders verliezen we een grote cultuurdrager op het stuk van muziek. Het is te hopen dat zijn muziek blijft voortleven.”

Daan hoopt dat de personen aan wie hij zijn kennis heeft overgedragen, verder zullen gaan met muziek en de kennis ook met anderen zullen delen, zodat zijn muziek blijft voorleven.

Snijders componeerde vele popdeuntjes, kinderliedjes, muziek voor theater, big band, symfonieorkest, commercials, piano en klassieke gitaar deed hij ook. Hij is op 1 oktober op 67-jarige leeftijd in Nederland overleden.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel