President: “Het mag niet meer gebeuren”

President Chan Santokhi. Beeld: GOV TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Oktober 2021 20:00

Voor mij lezen

Onlangs verscheen er in de media een bericht waaruit blijkt dat ministers tijdens hun buitenlandse reizen hoge telefoonkosten via roaming hadden gemaakt. Voor deze kosten moet de staat opdraaien.

Op de vraag van Suriname Herald aan president Chan Santokhi als het rechtvaardig is dat ministers zulke hoge kosten maken, terwijl aan het volk wordt gevraagd om offers te brengen en de buikriemen aan te halen zegt het staatshoofd: "We hebben dit besproken binnen de ministerraad. Ze hebben gebruikgemaakt van hun mobiele telefoon en zien achteraf hoge rekeningen. Het besluit is genomen dat elke minister en delegatie die naar het buitenland vertrekken de mogelijkheid krijgen om een tweelandensimkaart aan te schaffen."

Hierdoor kunnen ze normaal communiceren, zonder te drukken op de hoge kosten voor roaming. Deze zaken zijn wel besproken. "Het is gebeurd en het mag niet meer gebeuren, want er zijn nieuwe voorzieningen hiervoor getroffen," aldus president Santokhi.

Uit het bericht dat de vorige week in de media verscheen blijkt dat de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, over de maand april voor SRD 725.536 aan roamingkosten heeft gemaakt. De rekening van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen tijdens een dienstreis vijf maanden terug bedroeg SRD 151.415. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie belde voor een bedrag van SRD 162.867 en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking maakte roamingkosten van SRD 123.808.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel