Mitchell Kissoor moet SVB organisatorisch sterk maken

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Oktober 2021 20:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het wordt een erg zware taak, maar Mitchell Kissoor gaat vol overtuiging zijn nieuwe uitdaging als directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan. Hij zal de voetbalbond op organisatorisch, administratief en bestuurlijk niveau moeten versterken. De oud sportdirecteur van Suriname is na goed overleg door de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport uitgeleend aan de SVB. Die periode mag door beide partijen in overleg met het bevoegd gezag van ministerie worden verlengd of verkort.

"Die functie is niet voetbaltechnisch zoals die van de technisch directeur. Wel zijn in mijn takenpakket enkele taken toegeschoven waar ik toch wel een prominente rol zal moeten vervullen vanwege mijn ervaring en achtergrond als topsporter binnen die voetbalsport", zegt Kissoor aan de krant. Als directeur zal hij hoofdelijk aansprakelijk voor de totale administratieve, organisatorische en bestuurlijke processen van de organisatie. Hij zal de organisatie op die kerngebieden verheffen naar grotere hoogten.

"Ik ga mij dus niet specifiek inlaten met technische gebieden. Die zullen meer zijn voor de technisch directeur en de nog te benoemen directeur betaald voetbal en de directeur amateurvoetbal, maar ik zal wel een prominente rol vervullen in die processen. Ik ga niet leidend zijn vanwege de aard en karakter van mijn takenpakket", aldus de kersverse directeur.

Kissoor moet in samenspraak met de lid-verenigingen ook het administratief en bestuurlijk proces gaan leiden om te geraken tot de herstart van de competitie. Er zijn alvast wat voorbereidingen daartoe getroffen. Verder heeft Kissoor ook in zijn takenpakket het van de grond helpen trekken van de prof league. Daar zijn er al wat voorbereidingen voor getroffen. "Ik ga moeten inschuiven en kijken hoe verder daar gestalte aan te geven om versneld tot de prof league te komen", zegt hij.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel