Nieuwe vakbond bij CBB

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Oktober 2021 13:16

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het personeel bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken wordt sinds kort vertegenwoordigd door een nieuwe bond onder leiding van Raphia Wielzen. De vorige vakorganisatie, waarvan Ronald Hooghart de voorzitter was, is uit het zadel gewipt.

"De bond onder leiding van Hooghart was niet actief. Dat bestuur was jaren informeel. Het was ook niet voltallig", zegt Wielzen aan de Ware Tijd. Volgens haar heeft de Bond van Ambtenaren bij de Bevolkingsadministratie in Suriname(Babs), zoals de nieuwe bond heet, intussen al kennis gemaakt met directeur Mohamad Eskak van Binnenlandse Zaken. Het ligt in de bedoeling om binnen niet al te lange tijd te praten met Minister Bronto Somohardjo.

Wielzen: "de Babs is er voor de belangenbehartiging van het totale personeel van CBB, ongeacht hun positie of rang." Ze zegt dat haar bestuur zich onder meer zal inzetten voor de rechtspositie en loopbaan van de leden, bevorderingen in orde maken en een betere communicatie tussen de ambtenaren en de directie van CBB. Het bestuur van de Babs bestaat verder uit tien leden, onder wie Donovan Grep als ondervoorzitter en Purcy Landveld als secretaris. Hooghart was niet bereikbaar voor commentaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel