Achterstallige resoluties en beschikkingen politieambtenaren binnen zes weken in orde

Kabinet van de President. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Oktober 2021 13:47

Voor mij lezen

De Surinaamse Politiebond (SPB) en het Kabinet van de President zijn over het benoemings- en bevorderingsbeleid binnen het politiekorps overeengekomen dat de achterstallige beschikkingen en resoluties over de bevordering van politieambtenaren, binnen zes weken in gezamenlijk overleg zullen worden afgerond. Naar schatting van het bondsbestuur gaat het om 200 bevorderingen.

De regering en de SPB zullen in samenspraak werken aan een efficiënt model waarbij bevorderingen en benoemingen plaatsvinden met uitreiking van de daarbij behorende beschikkingen of resoluties.

Voorts zal het politiehandvest en aanverwante regelgeving worden gemoderniseerd. Hiervoor zal binnen een maand een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de regering en de SPB worden samengesteld.

De SPB, het Kabinet van de President en het ministerie van Justitie en Politie, hebben zich gecommitteerd aan gestructureerd overleg ter bevordering van een goed functionerend korps. De bond stelt in een persbericht dat de algemene ledenvergadering van de SPB met algemene stemmen goedkeuring heeft gegeven aan deze afspraken.

Voorts hebben de leden mandaat gegeven om het akkoord met president Chan Santokhi te ondertekenen. Ook is hieraan gekoppeld het beraad waarin de politie was opgeheven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel