Ramlall zal slechts in titel functie van politiecommissaris dragen

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Oktober 2021 13:38

Voor mij lezen

De omstreden benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie zal titulair bij presidentieel besluit geschieden om de functie van directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) te kunnen uitoefenen. Deze benoeming zal onder voorwaarden geschieden. Ramlall zal geen deel uitmaken van de formatie van het Korps Politie Suriname (KPS).

Ramlall zal geen bezoldiging en emolumenten ontvangen behorende bij de rang van commissaris van politie. De benoeming zal ingaan op de dag van zijn benoeming als directeur DNV. Ook zal de benoeming tot commissaris van politie vervallen wanneer Ramlall niet langer directeur is van het DNV.

De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft een constructief gesprek gehad met een vertegenwoordiger van de regering. De regering constateert dat de benoeming van Ramlall op een andere wijze zal worden gedaan waarbij de inzichten van de regering en de bond zullen worden meegenomen. Het uitgangspunt is dat de benoemingsresolutie wordt heroverwogen en wordt ingetrokken.

Beide partijen hebben onderkend dat het waarborgen van de nationale veiligheid prioriteit geniet en dat elke vorm van onrust moet worden voorkomen. Partijen hebben zich ingespannen dat elke vorm van inbreuk op de nationale veiligheid wordt afgewend en dat de rust kan worden bewaard.

De SPB was bezorgd over het formele kader waarbinnen de benoeming van Ramlall is geschied. De bond is van oordeel dat de benoeming niet berust op een wettelijke, deugdelijke en feitelijke grondslag. Om die reden vindt de SPB dat de benoemingsresolutie geen stand kan houden en daarom moet worden ingetrokken. Zo stelt de SPB in een persbericht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel