Gezondheidsinstellingen krijgen donatie van US$ 1 miljoen

BOG-directeur Orie en Sowma-Sumter van Newmont bij de overhandiging van de donatie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

2 Oktober 2021 09:58

Voor mij lezen

Diverse gezondheidsinstellingen hebben van Newmont Suriname een donatie ter waarde van ruim US$ 1 miljoen gekregen. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid komt dit geschenk op het juiste moment, want de COVID-19- zorg in Suriname kan er heel goed gebruik van maken. Maar, benadrukte de gezondheidsminister, ook de reguliere zorg moet in de gaten gehouden worden.

Het project Cure van Newmont Suriname wordt vanaf 2015 uitgevoerd. Er zijn vier containers ter beschikking gesteld aan Suriname. De overhandiging van twee vond gisteren plaats. Volgens Shirley Sowma-Sumter, director External Relations Newmont Suriname, moet de samenleving zich gewoon laten vaccineren. Volgens haar gaat het er niet alleen om dat wij gaan naar een nieuwe situatie met COVID, maar dat minder personen het leven laten in de strijd tegen COVID-19. Daarom zegt ze: “Laat je vaccineren.”

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) mocht ook twee vriezers in ontvangst nemen. Volgens BOG-directeur Radjesh Orie zijn de vriezers op het juiste moment gearriveerd, want de twee die het BOG bezit zijn niet voldoende.

Ook de medisch directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) Lindy Liauw Kie Fa, is zeer ingenomen met de geste van Newmont Suriname. Het ’s Lands Hospitaal en het Mungra Medisch Centrum zijn ook in aanmerking gekomen voor een donatie.

Volgens minister Ramadhin moet de huidige vaccinatiegraad van rond de 33 procent verhoogd worden. Hij gaf aan dat door zich massaal te laten vaccineren tegen het coronavirus, de druk op de gezondheidssector zal afnemen. Nu wordt weer de optie bekeken om een vaccinatieprikpunt te plaatsen bij het Politie Opleidingscentrum (POC). De afgelopen weken hebben verschillende organisaties een prikdag georganiseerd, die succesvol is verlopen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel