President spreekt vrijdag jaarrede uit

President Santokhi hield vorig jaar de jaarrede in een tent op het Onafhankelijkheidsplein. Beeld: GOV TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 September 2021 12:35

Voor mij lezen

President Chan Santokhi zal vrijdag tijdens een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) de jaarrede uitspreken. De vergadering begint om 10.00 uur.

Vanwege de toename van het aantal COVID-19-gevallen heeft de leiding van het parlement besloten dit jaar minder gasten uit te nodigen. De gastenlijst is van 350 naar iets meer dan 30 gasten teruggebracht.

Daarnaast heeft de leiding van het parlement vanwege een gebrek aan ruimte besloten om de pers niet te accommoderen in de vergaderzaal van DNA. Echter zullen er maatregelen getroffen worden om de pers te voorzien van alle materiaal, meldt de afdeling Communicatie en Informatie van DNA. De vergadering zal live te volgen zijn via DNA TV op kanaal 8.4, het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van DNA.

De video-opnames mogen alleen door de STVS en CDS worden gemaakt. De pers heeft tijdens de jaarrede geen toegang tot het terrein van DNA. Alle interviews met gasten zullen buiten het terrein moeten plaatsvinden. De pers zal hiervoor zelf de nodige maatregelen moeten treffen.

De jaarlijkse toespraak van de president is een grondwettelijke vereiste. “Jaarlijks, uiterlijk op de eerste werkdag in oktober, geeft de president in een buitengewone vergadering van De Nationale Assemblee een uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid”, aldus artikel 81 van de Grondwet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel