China schenkt meer Sinopharmvaccins

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 September 2021 16:08

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Suriname heeft woensdag Sinopharmvaccins ontvangen van China. De Chinese ambassadeur Han Jing overhandigde ook andere medische spullen, waaronder mondmaskers, handschoenen en ventilatieapparaten. De diplomaat zei dat besloten is Suriname opnieuw te voorzien van spullen vanwege de impact van Covid-19 op het land, zowel op de volksgezondheid als de economie.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) was China zeer erkentelijk voor de ondersteuning. De spullen zullen worden ingezet in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Hij memoreerde dat China Suriname vanaf het begin van de pandemie ondersteunt. "We zijn nog steeds aan het worstelen, maar de situatie zou veel erger zijn zonder de ondersteuning van China."

Ramdin benadrukte dat de twee landen een sterke diplomatieke relatie hebben en sprak de hoop uit dat die op elk gebied wordt versterkt. Suriname is één van de eerste landen in het Caribisch Gebied die diplomatieke betrekkingen had met China. Het Aziatische land belooft Suriname te blijven ondersteunen en het partnerschap te willen voortzetten. "Wij zullen de Surinaamse overheid blijven ondersteunen", aldus Jing.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel