SVB 'bemoeit' niet in case Brunswijk

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 September 2021 10:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Als Ronnie Brunswijk in Suriname wil voetballen, mag hij dat. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) neemt de schorsing die de Concacaf hem heeft opgelegd namelijk niet over. "Als de Concacaf verwachtte dat ik iets moest doen, hadden ze mij ook aangeschreven of op z'n minst een reprimande gegeven. Men heeft alleen met Inter Moengotapoe gecorrespondeerd en mij met anderen in de cc opgenomen", verdedigt SVB-voorzitter John Krishnadath zich in gesprek met de Ware Tijd.

Los daarvan vindt hij dat het om een vergrijp gaat in de Scotiabank Concacaf League, een regionale competitie met haar eigen reglementen, waaraan Inter Moengotapoe en zijn spelers zich contractueel aan hebben verbonden. "Je kunt overigens moeilijk tweemaal straffen voor iets wat nota bene door een hoger orgaan is opgelegd", vindt Krishnadath.

De SVB-voorzitter noemt het voorval wel "onacceptabel en een schande voor het Surinaamse voetbal". Hij zegt namens de SVB een schrijven te hebben gericht aan de Surinaamse landskampioen, waarin afkeuring wordt uitgesproken. Ook heeft de SVB zijn excuses aan de voetbalbond van Honduras en het bestuur van CD Olimpia aangeboden.

Inter Moengotapoe en CD Olimpia troffen elkaar een week geleden in de ronde van zestien van de Scotiabank Concacaf League. De Hondurese club zegevierde in het Franklin Essed Stadion met 6-0. Na afloop trok Brunswijk, die voor dit duel als aanvoerder stond geregistreerd en 54 minuten speelde, met ontbloot bovenlijf naar de kleedkamer van de gasten. Hij verdeelde vervolgens enkele honderden US dollars uit onder staf en spelers.

Met die handeling zijn volgens de Concacaf de integriteitsregels ernstig geschonden. De tuchtcommissie besloot Brunswijk daarom voor drie jaar te schorsen. In die periode mag hij in geen enkele hoedanigheid uitkomen in wedstrijden van de Concacaf. Inter Moengotapoe en CD Olimpia werden direct uit de Concacaf League gezet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel