‘Visabeleid moet in zijn geheel geëvalueerd worden’

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Het afschaffen van de visumplicht voor mensen die in Suriname geboren zijn, is wel een impuls voor het toerisme. Dat is de mening van Rabin Boeddha, de directeur van het directoraat Toerisme van het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Hij geeft toe dat deze groep, bekend in het toerisme als visiting friends and relatives (VFR), in vergelijking met de echte vakantietoerist minder uitgeeft, maar "elk beetje helpt. Bovendien is de nieuwe generatie VFR niet meer als de vorige. Ze willen niet bij familie blijven, maar huren een appartement, ze maken wel tripjes, ze maken gebruik van de horecadiensten. Dus ze geven wel uit."

Sherida Mormon directeur van Mets Travel en Tours had graag een meer samenhangend beleid gezien naar het toerisme toe. "Alleen visum afschaffen voor de VFR is niet voldoende. Het beleid met betrekking tot visa moet geëvalueerd worden. Dit is wel een begin, maar van de VFR is bekend dat ze blijven komen no matter what."

Ondernemer in het toerisme Jeaffrey Jong Tjien Fa is er niet van overtuigd dat het afschaffen van visa voor de mensen in Suriname geboren zal leiden tot meer bezoekers in deze groep.  Wat de overheid moet doen is visa on arrival geven aan iedereen. Dat zal maken dat er meer toeristen komen." Het is maandag Wereld Toerismedag met als thema 'Tourism for inclusive growth'. De nadruk wordt daarbij gelegd op de potentie van deze sector om de ontwikkeling in landen een impuls te geven.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait