Districtscommissarissen krijgen training over Surinaams cultureel erfgoed

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De directoraten Regionale Ontwikkeling en Cultuur van respectievelijk het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur organiseren een capaciteitstraining met als onderwerp “Implementatie erfgoed wet- en regelgeving voor districtscommissariaten”.

Het hoofddoel van de training, die primair bedoeld is voor de districtscommissarissen, is om de kenniscapaciteit over het belang van het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van het cultureel erfgoed te vergroten

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur beschreef onderwijs als het brood en de cultuur als het beleg en dat er een goede balans moet zijn tussen die twee. “Wat je ziet samenkomen is een heleboel wetenschap en onderzoek om het mooie bij cultuur bloot te leggen”.

De bewindsvrouw gaf aan dat de trainees met geheel andere ogen de geschiedenis en de cultuur zullen bekijken na de tweedaagse training. Districtscommissarissen moeten bewust zijn van het verhaal achter eventuele verzoeken zodat de geschiedenis in hun districten een plek krijgt.

De training in interdepartementaal-verband wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van het nemen van de verantwoordelijkheid voor de centrale bescherming, het behoud en de ontwikkeling van het Surinaams cultureel erfgoed.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait