Ferayed Hok kreeg doodsbedreiging na vragen bij College Tour

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De 29-jarige Ferayed Hok heeft zichzelf in de kijkers gespeeld door zijn kritisch optreden tijdens het Nederlands tv-programma College Tour.

Hok die zelf verrast is met de vele reacties vindt dat hij maar een simpele vraag stelde. Behalve vele positieve reacties kreeg hij ook een doodsbedreiging. Hok is ex-voorzitter van de Studentenvereniging Surinamese Students Abroad, studeert aan de Erasmus Universiteit en is freelance journalist van het Erasmus Magazine.

Hij deed op 14 september mee aan College Tour, waar president Chandrika Santokhi te gast was. Studenten konden rechtstreeks vragen aan hem stellen en daar maakten ze goed gebruik van. Hok confronteerde de president met eerdere beloftes over het bestrijden van nepotisme, die hij deed voordat hij zelf in de regering zat. De student werd overstelpt met reacties op social media. Sommige bedreigingen waren grimmiger. Er is zelfs een doodsbedreiging aan zijn adres gedaan, waar hij zaterdag aangifte van heeft gedaan. "Het is mijn eerste levensbedreiging en ik vraag me af waarom? Ik heb slechts een simpele vraag gesteld. Ik hoop van harte dat dit geen invloed zal hebben op het kritische publiek."

Hok gaat ook in op het bezoek van de president aan Nederland. Was het nuttig? "Jazeker, Ik denk dat ik ga praten vanuit mijn perspectief. De crisis in Suriname treft ook de studenten in het buitenland. Als je geen Nederlands paspoort hebt, ben je meestal afhankelijk van het totaal salaris van beide ouders uit Suriname. En dat is het probleem, die SRD is zo weinig waard tegenover die euro."

Lees het volledig artikel in de maandageditie van de krant

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait