Medewerkers Jan Starke Opleidingscentrum lusten directeur niet meer

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Medewerkers van het Jan Starke Opleidings- en Ontspanningscentrum (JSOOC) te Zanderij 1 willen dat de huidige directeur wordt vervangen. Het besluit is tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) genomen. Vanaf 26 augustus en na het incident tussen waarnemend directeur Brayen Pinas en een medewerker is er niet meer vergaderd met de medewerkers. Tijdens de ALV is door het personeel duidelijk aangegeven, dat zij de waarnemend directeur niet meer lusten.

Het personeel is bang en vreest het ergste als deze directeur blijft aanzitten. Zij zijn het agressieve gedrag van de leidinggevende beu. De medewerkers willen in een prettige omgeving hun werkzaamheden uitvoeren. De personeelsleden hebben unaniem aangegeven, dat indien zij hem toch zouden willen behouden, dit niet bevorderlijk zal zijn voor het JSOOC. Vorige maand zou een personeelslid door de directeur zijn mishandeld. De vrouw heeft bij de politie van dit voorval aangifte gedaan.

De leden geven de leiding van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) een week de tijd om met een positieve reactie te komen over hun rechtspositionele zaken dan wel de afhandeling van de jarenlange achterstanden die zij ondervinden in hun bestaansrecht. De bond zal dit ook kenbaar maken aan de leiding van het ministerie van GBB.

De bond is al een poos bezig opheldering te vragen over de status van het personeel van JSOOC. Er was aan de bond gezegd dat een extern bureau de status van de medewerkers zou onderzoeken. Door de vakbond wordt reikhalzend uitgekeken naar de uitkomst van het onderzoek. Echter duurt het veel te lang voordat zij duidelijkheid hierover krijgen, vindt de vakbond. Het ultimatum verloopt op 1 oktober. Als er geen reactie is, zullen de leden besluiten welke stappen zij verder ondernemen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait