Brandweerlieden laten van zich horen; optocht naar regeringsgebouw niet uitgesloten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De bond bij het Korps Brandweer Suriname zal morgen een algemene ledenvergadering (ALV) beleggen. Interim-voorzitter Wendell Oosterwolde zegt aan Suriname Herald dat na het 'afzetten' van 'voorzitter' John Seedorf op 29 augustus er een brief is gestuurd naar minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie om ontvangen te worden. Tot op heden is er niet op het schrijven gereageerd. Ook op de brief die naar vicepresident Ronnie Brunswijk is gestuurd is nog niet gereageerd.

"De leden zijn het wachten beu. Actie is niet uitgesloten. We kunnen niet eindeloos wachten. De ontevredenheid is groot er is geen kleding en schoeisel. Dit alles wordt nu uit eigen zak betaald," zegt een gepikeerde Oosterwolde. Een andere brandweerman die niet bij naam genoemd wenst te worden onderstreept de ontevredenheid.

Hij zegt dat de leden niet zullen schromen om zich na de ALV vanuit het hoofdkwartier van de brandweer aan de Gemenelandsweg lopend te verplaatsen naar het regeringsgebouw. "Als wij de weg moeten blokkeren dan doen we dat," stelt de anonieme brandweerman vastberaden.

De vuurvechters willen verhoging van hun voedingstoelage en aanpassing van hun medische dekking. De voedingstoelage bedraagt nu SRD 400 per maand voor minimaal tien nachten op. "We moeten driemaal daags voeding. Dertig maaitijden per maand. Dus het bedrag is niet langer toereikend."

Oosterwolde zegt dat er een overeenkomst is voor dezelfde medische dekking, Polbra, (politie en brandweer) als die van de politie. "Dezelfde medische dekking die de politie ontvangt moet de brandweer ook krijgen."

Volgens de interim-voorzitter beroept de bewindsman zich op het feit dat Seedorf naar de rechter is gestapt, nadat hij wederom is 'afgezet'. Het laatste app-contact met de minister was op 15 september.

Ook de staat waarin de kazerne van Nickerie zich bevindt, baart zorgen. De brandweerlieden in het rijstdistrict zijn tijdelijk ondergebracht in kantoorruimtes.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait