Op Wereld Toerismedag aandacht voor de potentie van de sector

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 September 2021 12:07

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Toerisme is een duurzame sector. Het keert elke dag dividend uit en als het goed wordt ondersteund en aangepakt houdt het niet op”. Woorden van directeur op het Directoraat Toerisme van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme, Rabin Boeddha.

Het is maandag Wereld Toerismedag en het thema voor dit jaar is 'Tourism for inclusive growth'. Het thema heeft daarom als onderbouwing, de bewustwording van de sociale, culturele, politieke en economische waarde van toerisme en de bijdrage die de sector kan leveren bij het bereiken van de sustainable development goals.

Boeddha vertelt in gesprek met de Ware Tijd dat er diverse activiteiten zullen zijn maandag in Paramaribo, Nickerie, Coronie en Para. De kick-off zal in Residence Inn Paramaribo zijn en zal bijgewoond worden door een kleine groep genodigden. Vanwege de Coronapandemie is het niet mogelijk om meer mensen uit te nodigen maar het evenement zal ook live worden uitgezonden.

"Tijdens mijn statement op die dag zal ik bepleiten dat er ook geld vrijgemaakt wordt om het toerisme een impuls te geven. Als ik kijk naar 2019 had Suriname een bezoekersaantal van ruim 260.000 en onderzoek heeft uitgewezen dat elke bezoeker ongeveer 50 USdollar uitgeeft per dag. Tel dat op en kijk hoeveel het wordt. Dus de sector heeft een enorme verdiencapaciteit. Daarom zeg ik dat een deel van het geld dat verdiend wordt terug zou moeten vloeien naar de sector om die beter te ontwikkelen", bepleit Boeddha.

De directeur wil in alle districten belanghebbenden van de overheid en private sector verenigen die dan samen de ontwikkeling van toerisme in hun district moeten stuwen. "In Nickerie, Coronie en Para is dat al gelukt. We gaan verder met de andere districten zodat de voordelen van toerisme door het hele land ervaren kunnen worden. Zo geven we ook inhoud aan het thema van Wereld Toerismedag en komt de spin-off echt een zo groot mogelijke groep mensen ten goede."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel