Transformatieproces en accreditatie IOL worden afgerond

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het transformatieproces waarin het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) zich bevindt moet bijna rond zijn. In gesprek met Suriname Herald zegt Jutta Soekarnsing, waarnemend hoofd van het Bureau, Communicatie en Media (BCM) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dat deze kwestie in een meeting is besproken waar zij aanwezig was. Er zou een vervolgmeeting komen, maar die heeft nog niet plaatsgevonden.

Het is de bedoeling dat de oude structuur van het IOL wordt afgebouwd. Het transformatieproces was gepland voor drie jaar. Tussen 2018 en 2020 werd het instituut voortgezet als Academische Lerarenopleiding (ALO). In oktober 2020 werd ALO afgeschaft op het IOL en gestart met een pre-bachelorstudie.

"Het transformatieproces en de accreditatie waarin het IOL zit gaan door. Het IOL is midden in het transformatieproces naar een hbo-opleiding en ik pak het op waar de ex-directeur is gestopt," merkt Cheryl Jubithana op.

Bij het aantreden van ex-directeur Robert Peneux, werd er met voortvarendheid gewerkt om de bestaande opleidingstrajecten te transformeren tot moderne bacheloropleidingen. Hij heeft er ook voor gezorgd, dat de toelatingseisen en de organisatiestructuur van het IOL een wettelijke basis hebben.

Onder zijn leiding is per 17 maart 2021 ook het accreditatietraject van start gegaan. Dit traject is bedoeld om de verschillende opleidingen van het IOL te brengen naar een hoger, internationaal en kwaliteitsniveau.

De ex-directeur had samen met zijn team een visie ontwikkeld waarheen met het IOL.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait