Sozavo gestart met uitbetaling achterstallige AKB

Minister Uraiqit Ramsaran. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 September 2021 06:16

Voor mij lezen

De achterstallige Algemene Kinderbijslag (AKB) wordt uitbetaald. Het gaat om de uitbetaling over 2019 en 2020, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in gesprek met Suriname Herald. Het streven van het ministerie is om vóór eind van dit jaar alle achterstanden weggewerkt te hebben.

Er is onder andere in de districten Wanica, Para en enkele dorpen in Sipaliwini een achterstand in de uitbetaling. Vele ouders of verzorgers waren bezorgd over het niet uitbetalen van de AKB. Bij de uitbetaling zal nog het oude bedrag van SRD 50 worden gehanteerd.

"We zijn nu gestart en alle gebieden waar er een achterstand is, zullen aangedaan worden. De mensen hoeven niet te vrezen. Het heeft lang geduurd, maar zaken moesten eerst in place worden gebracht. De uitbetaling zal stapsgewijs geschieden," haalt de Sozavo-topman aan.

Verder zijn de nieuwe registraties dubbel gecontroleerd. De administratie moest geüpdatet worden. Het was nodig de gegevens die de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) heeft bij te werken, vanwege de gemiste uitbetalingen.

AKB wordt achteraf uitbetaald en dat is de reden waarom de laatste betaling van 2019 plaatsvindt in 2021. Het streven van de bewindsman is om in januari 2021 te starten met de nieuwe uitbetaling.

Ramsaran bedankt de samenleving voor het geduld dat zij de afgelopen periode heeft opgebracht. De minister roept de samenleving op om tijdens de uitbetaling de MoHaNa-regels in acht te nemen, zodat de betaling efficiënt kan verlopen.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel