Bigi Boy verliest op punten van Blaydes

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 September 2021 00:14

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik heeft zaterdagavond verloren van de Amerikaan Curtis 'Razor' Blaydes tijdens UFC 266 in Las Vegas. De takedowns van Blaydes brachten de doorslag in het gevecht. Na drie ronden werd hij tot unanieme winnaar uitgeroepen. De drie judges scoorden het gevecht elk 30-27.

Met een vliegende knie in de tweede ronde richtte Rozenstruik schade aan en leek het rechteroog van Blaydes dicht te gaan. Hij erkende na afloop ook dat zijn zicht in de derde ronde minder was. Echter, hij deed zijn reputatie als één van de beste takedown fighters eer aan. Hij had in elk van de drie ronden een takedown, waarvan die van de derde ronde de belangrijkste. "Dominant optreden van Razor Blaydes", schreef UFC kort na de partij op Twitter.

De commentatoren wezen op de onervarenheid van Rozenstruik wanneer het om (verdedigen van) takedowns gaat. Ze voorspelden zelfs dat als hij in de derde ronde de takedown had voorkomen, Blaydes door het dichte oog in de problemen had kunnen komen en dat mogelijk referee Mark Smith zou moeten ingrijpen. De dertigjarige Blaydes, nummer vier onder de zwaargewichten, verbeterde zijn staat van dienst naar 15-3. Rozenstruik, 33, viel terug naar 12-3. De Surinamer is als zesde gerangschikt in de zwaargewichtklasse.

"Een battle tussen toptien zwaargewichten die garant staat voor vuurwerk." Dat schreef UFC op Twitter over het gevecht tussen Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik en Curtis 'Razor' Blaydes zaterdagavond tijdens UFC 266. Vrijdag gooide Rozenstruik extra olie op het vuur door tijdens de staredown de hand van Blaydes te weigeren. Dat ontlokte op de Twitterpagina van UFC kritiek. De Surinamer werd er onder meer van verweten disrespectvol te zijn. Onder meer werd erop gewezen dat hij soortgelijk gedrag al had gedemonstreerd tegen Alistair Overeem. Weer een andere Twitteraar had er begrip voor: "All business, no time for handshakes."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel