Choi supermarktketen opent derde filiaal

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 September 2021 00:00

Voor mij lezen

WANICA - “Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk zover,” zegt de opgeluchte directeur Rudy Choi van de gelijknamige supermarktketen. 29 september wordt de kersverse winkel met een uitgebreid basisassortiment geopend te Lelydorp in het district Wanica.

Of de klandizie verschilt met de andere twee supermarkten in Paramaribo valt nog te bezien, zegt de ondernemer. "We starten met een regulier basis-assortiment. Daarna zullen we dat op de vraag van de klant aanpassen."

De bouw van de nieuwe winkel startte in 2018. Er moest veel zand worden opgevuld, waardoor pas na maanden daadwerkelijk met de bouw gestart kon worden. En toen die eenmaal vlotte, klopte de coronacrisis op de deur. Dat was het begin van een ellenlange stagnatie. Getroffen door corona Ondanks de aanhoudende coronapandemie kon de supermarktbranche overeind blijven. Vergeleken met de rest van de sectoren "mogen wij niet klagen," onderstreept Choi dan ook. Vooral tijdens de eerste coronapiek gingen de klanten massaal over tot hamsteren. Een vrees die Choi wel begrijpt. "Want dat zag je wereldwijd gebeuren. Schappen met toiletpapier en andere eerste levensbehoeften begonnen leeg te raken. Later ging de situatie over tot meer normalisatie."

De recessie waar de Surinaamse economie in zit, raakt echter ook Choi's klandize. Het koopgedrag ziet de ondernemer veranderen. "Mensen kopen niet meer zo vaak luxe goederen. Het is geen 'must'meer." Choi's nieuwe supermarket te Lelydorp zal niet onopgemerkt open gaan. Maar door de coronacrisis zal dit onder protocol en op gepaste wijze gevierd worden. De vijftig medewerkers die voor de winkel zijn aangetrokken staan klaar om aan de slag te gaan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel