Brunswijk en Inter Moengotapoe geschorst door Concacaf

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De voetbalclubs Inter Moengotapoe en CD Olimpia zijn met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd en verwijderd uit de Concacaf League van dit jaar. De Disciplinaire Commissie van de Concacaf heeft eveneens geoordeeld dat de clubeigenaar van Inter Moengotapoe, Ronnie Brunswijk, voor drie jaar is uitgesloten van deelname in welke hoedanigheid dan ook aan Concacaf-competities, deelt de Concacaf vandaag in een verklaring mee.

De Disciplinaire Commissie van de Concacaf heeft de omstandigheden rond de integriteitskwesties die naar voren werden gebracht middels een video die op sociale media circuleerde na de wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia in de Concacaf League, volledig onderzocht.

Na beoordeling van de acties die in de video zijn aangetoond en de schriftelijke verklaringen van beide clubs in overweging te hebben genomen, heeft de commissie vastgesteld dat er na de wedstrijd ernstige schendingen van de integriteitsregels hebben plaatsgevonden.

Video was streamed tonight from Olimpia's locker room that appears to show Ronnie Brunswijk giving people in the locker room cash. He also leaves with an Olimpia shirt.pic.twitter.com/eQ1Vk928Bl

— Jon Arnold (@ArnoldcommaJon) September 22, 2021

Als gevolg van deze regelovertredingen zijn beide clubs met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd en verwijderd uit de Concacaf League van dit jaar. De Concacaf blijft deze zaak en andere betrokken personen onderzoeken en behoudt zich het recht voor om verder bewijsmateriaal door te verwijzen naar de Disciplinaire Commissie.

Brunswijk verscheen na de wedstrijd in de kleedkamer van CD Olimpia waar hij geld aan de Hondurese spelers uitdeelde. In bloot bovenlijf verdeelde Brunswijk naar schatting US$ 2.000 aan de Hondurese spelers die zijn club Inter Moengotapoe kort ervoor met 6-0 had verslagen. De Concacaf heeft na onderzoek strafmaatregelen getroffen tegen Brunswijk en de voetbalclub Inter Moengotapoe en CD Olimpia.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait