BREAKING: Brunswijk 3 jaar geschorst, Inter gediskwalificeerd

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 September 2021 18:23

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Ronnie Brunswijk is voor drie jaar geschorst door de Concacaf. In die periode mag hij in geen enkele capaciteit de club uitdragen in Concacaf-verband. Inter Moengotapoe is daarnaast uit de Concacaf League gezet. Ook CD Olimpia mag niet meer meedoen dit jaar.

De Concacaf kwam tot deze zware sancties nadat Brunswijk in de kleedkamer US dollars heeft uitgedeeld aan spelers van CD Olimpia. De strafmaatregel is op de socialemediakanalen van de Concacaf vermeld zaterdagavond. "De integriteitsregels zijn ernstig overtreden na de ontmoeting", aldus de regionale voetbaloverkoepeling. De volledige verklaring is te lezen op de website van de Concacaf ( https://www.concacaf.com/en/concacaf-league/article/concacaf-statement-regarding-inter-moengo-tapoe-and-cd-olimpia/)

Inter Moengotapoe en CD Olimpia speelden dinsdag in het Franklin Essed Stadion in de round of 16 van de Scotiabank Concacaf League tegen elkaar. De Hondurese club won met 6-0. Brunswijk begon aan de aftrap, was aanvoerder en speelde 54 minuten. Na afloop ging hij met ontbloot bovenlijf in de kleedkamer van de tegenstander, telde demonstratief het geld en deelde vervolgens de Amerikaanse dollars uit onder de staf en spelers van Olimpia.

De beelden van die handeling gingen viraal op social media. Ook de Concacaf kreeg de video's te zien en opende een onderzoek. De zaak werd door verwezen naar de disciplinaire commissie. Beide clubs werden aangeschreven om de handelingen op de video te verklaren, waarna het orgaan tot de conclusie kwam dat de integriteitsregels ernstig zijn overtreden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel