Geen feestelijk ontvangst voor president Santokhi

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 September 2021 18:03

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Na een vertraging van twee dagen is de Surinaamse presidentiële delegatie aangekomen in Suriname. Dit keer was er geen welkom gepland, wat wel het geval was bij aankomst van president Chandrikapersad Santokhi uit Nederland op 12 september.

'De samenleving zal in een nader te bepalen persconferentie ingelicht worden over de uitkomsten van deze meetings en bilaterale gesprekken', meldt het CDS in een persbericht. Na zijn bezoek aan Nederland werd een dag na aankomst de persconferentie gehouden.

De president die in de periode van 17 tot en met 24 september naar Mexico en de Verenigde Staten van Amerika is geweest, is zaterdag in de vroege nachtelijke uren aangekomen in Suriname. Hij heeft land en volk in Mexico vertegenwoordigd op de zesde staatshoofden conferentie van de Community of Latin American and Caribbean States (Celac) en heeft in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken. Het staatshoofd heeft naast deze twee vergaderingen met de wereldleiders, ook bilaterale ontmoetingen gehad met andere staatshoofden.

De regeringsleider heeft intussen zaterdag op het kabinet samen met de vicepresident Ronnie Brunswijk, die belast was met de waarneming, het protocol van overdracht ondertekend. In gesprek met de Ware Tijd meldde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking vrijdag dat deze president en de regering gewoon commercieel vliegen met alle gevolgen van dien. "Ondanks alle ongerief, de president neemt niet het enige toestel van de SLM om zichzelf goed te accommoderen en het reizend volk te benadelen, zoals voorheen gebeurde", aldus Ramdin.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel