Zes bedrijven tekenen samenwerkingscontract voor diensten e-loket

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Zes bedrijven hebben tot nu toe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) voor het gebruikmaken van de diensten van het e-loket. Het e-loket van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) dat op 7 september werd gelanceerd, maakt het gemakkelijk voor bedrijven om beter zaken te doen met hun klanten. Ook het upgraden van hun bestanden zal nu efficiënter plaatsvinden met dit systeem, zegt CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie.

Volgens Biza-directeur Mohamad Eskak zal het CBB e-loket verder gepromoot worden onder de diverse bedrijven. Er zal gewerkt worden aan het digitaliseren van diensten naar de samenleving toe, zegt hij.

De digitale diensten zullen verder uitgebreid worden voor het vergemakkelijken van de service naar de samenleving. Er zijn veiligheidskleppen ingebouwd om de gegevens van de klanten te beschermen, dus de cliënt hoeft niet te vrezen dat hun gegevens misbruikt zullen worden. Kanapé-Pokie zegt dat er ook een helpdesk in het leven is geroepen om informatie te verstrekken aan geïnterneerden.

De zes bedrijven die de samenwerking hebben getekend zijn de NV. Energiebedrijven Suriname (EBS), de Surinaamse Volkscredietbank (VCB), Surichange Bank N.V., het Polytechnic College Suriname (PTC), Notariaat Ferdinand en Sanbad Services N.V.

De redactie van Suriname Herald sprak enkele ondernemers die zeer ingenomen zijn met het CBB e-loket. Het werk zal nu vlotten met betrekking tot het upgraden van klantinformatie. Dit e-loket systeem werkt klantvriendelijk en efficiënt bij het zakendoen.

Volgens Biza-minister Bronto Somohardjo is het departement ook bezig processen in het werk te stellen om de administratie van de ambtenarij verder te digitaliseren. Het zal binnenkort mogelijk zijn dat ambtenaren via een digitaal systeem hun gegevens kunnen controleren.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait