Juspol organiseert succesvolle vaccinatiedag

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 September 2021 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Hoewel het veel beter kon voor wat betreft het aantal mensen dat zich heeft aangemeld, kijkt Natanaël Filemon, coördinator van het Covid-19-vaccinatieteam, terug op een succesvolle dag. "Ik heb de exacte cijfers niet, maar er was wel een constante aanloop van mensen", houdt hij de Ware Tijd voor. Of er een tweede vaccinatiedag komt op het hoofdkantoor van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) was vrijdag niet direct bekend.

Medewerkers van het departement hebben gehoor gegeven aan de oproep om zich op hun werkplek te laten vaccineren tegen Covid-19. Ook personeel van omliggende bedrijven en ministeries heeft zich gemeld om zich in te laten enten.

Volgens Marita Ritfeld-Asontoe, hoofd van de afdeling Voorlichting van Juspol, is dit initiatief genomen omdat meerdere collega's van hoofdkantoor positief zijn getest in de afgelopen periode. "Natuurlijk lijdt het werk daaronder. Ook bij de verschillende korpsen die onder dit ministerie vallen zijn er meerdere besmettingen. Soms moeten bepaalde afdelingen zelfs worden gesloten", vertelt Ritfeld-Asontoe.

Naar de Ware Tijd verneemt, is op dit moment één van de beveiligingsmannen van minister Kenneth Amoksi positief getest. Dat zou ook de reden zijn waarom de bewindsman vrijdag niet aanwezig was tijdens de vaccinatiedag.

Een andere directe reden voor dit initiatief is volgens Ritfeld-Asontoe de vele dagelijkse besmettingen. "We willen hiermee het ministerie van Volksgezondheid ondersteunen." De hoofdvoorlichter heeft zich vrijdag laten vaccineren met Pfizer. "Eigenlijk zou ik het pas volgende week samen met mijn gezin doen, maar ik heb mijn eerste prikje vandaag genomen omdat ik hier op het werk het goede voorbeeld wil geven."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel