Nog geen nieuwe directeur voor IOL

Het IOL. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 September 2021 06:00

Voor mij lezen

Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) heeft nog geen nieuwe directeur. "Ik weet nog niet wie de nieuwe directeur wordt. Er komt een advertentie. Voor de selectie zorgt een speciale selectiecommissie. De advertentie zal met alle vereisten verschijnen en na advies van de selectiecommissie zal er een directeur aangesteld worden," zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) in gesprek met Suriname Herald.

In oktober wanneer de school begint zou de opleiding kennismaken met de nieuwe directeur, maar dat zal niet het geval zijn. Robert Peneux nam afgelopen maand ontslag, nadat hij van Levens had vernomen dat hij per 1 september ontheven zou worden uit zijn functie.

De ex-directeur diende zelf zijn ontslag in en wenste niet langer te functioneren als directeur van het instituut. Peneux had in januari 2020 gesolliciteerd naar de directeursfunctie en werd na de selectieprocedure aangetrokken.

De directie van het IOL bestaat uit een team waarbij, Cheryl Jubithana als directeur waarneemt. Serge Lemmert is belast met financiële Zaken en Patrick Tjon Jaw Chong doet de logistieke zaken.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel