Project Gran Mati moet ontwikkeling Marowijne ondersteunen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Verschillende overheidsinstanties zullen in een versneld tempo enkele acute projecten in het district Marowijne gezamenlijk aanpakken. Er zal worden samengewerkt onder de naam Gran Mati, in de periode van 5 tot 9 oktober. Het gaat hier om het Bureau Eenheid, het Nationaal Leger en assembleevoorzitter Marinus Bee. In een gezamenlijke bespreking, gisteren, in het DNA-gebouw is deze samenwerking beklonken.

Dit project houdt in gedeeltelijke renovatie van de gebouwen van alle voj-scholen van Marowijne. Voornamelijk de toilettengroepen zullen een beurt krijgen. Om de samenleving te helpen juist te handelen in geval van een zware aanrijding, zal het Nationaal Leger een simulatie verzorgen. Er zal gedemonstreerd worden hoe de eerste hulpverlening te bieden.

Met Gran Mati zal ook de coronavaccinatiecampagne in het district worden verscherpt. Er komt een permanent vaccinatieprikpunt voor burgers die zich willen laten vaccineren tegen het COVID-19- virus. De parlementsvoorzitter zal vanuit zijn verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger uit dit gebied het project ondersteunen.

Bee roept de totale gemeenschap op, waaronder ondernemers van het district, NGO’s en CBO’s om dit project te ondersteunen. De districtscommissarissen en hun werkstructuren, alsook de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger zullen via de DNA-voorzitter worden geïnformeerd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Ronnie Brunswijk, die waarneemt als president, is zeer ingenomen met dit initiatief en heeft alle ondersteuning toegezegd.

Naast Bee waren aanwezig Soulamy Laurens, Shaquille Van Throo en Cerold Kappar van Bureau Eenheid, plaatsvervangend bevelhebber Werner Kioe A-Sen, hoofd Civiele Relatie Hiwat en hoofd Militaire Geneeskundige Dienst Welzijn.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait