Cubaanse artsen en verpleegkundigen vertrokken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De groep bestaande uit 32 Cubaanse artsen en verpleegkundigen is vandaag vertrokken naar haar land van herkomst. Na ruim twee jaar hier gewoond en gewerkt te hebben, is de missie beëindigd. De Cubaanse artsen en verpleegkundigen blikken tevreden terug op hun periode in Suriname.

De groep is verdrietig over het achterlaten van hun opgebouwde relaties in Suriname, maar ze is ook blij om haar geliefden in Cuba terug te zien. De Cubaanse zorgverleners hebben in alle districten gewoond en gewerkt. Suriname is hun tweede huis geworden. Zij geven aan Suriname heel erg te zullen missen.

De Cubaanse artsen en verpleegkundigen blikken tevreden terug op hun periode in Suriname. Foto: Suriname Herald

Om alles mooi en goed af te sluiten werd het lied van Kenneth Bron “Sranan mi no gwe” gezongen door een van de Cubaanse artsen. Zij riepen nog dat zij terug willen komen voor zij in het vliegtuig stapten. Enkele Cubanen konden Surinaams en Nederlands spreken, talen die ze hier hebben geleerd.

Volgens Edwin Noordzee, coördinator van de Cubaanse Artsenmissie, is de regering bezig om een nieuwe groep naar Suriname te halen. De groep Cubanen heeft voortreffelijk werk verricht in Suriname. De groep was vanaf vanmorgen rond 04.00 uur op pad. Noordzee is vanaf het begin van de missie van de Cubanen betrokken bij dit project.

Volgens de Cubaanse ambassadeur in Suriname, Igor Azcuy, is de missie van de artsen en verpleegkundigen op een volwaardige manier uitgevoerd. Ook hij blikt tevreden terug. Het is een eer voor de ambassadeur dat de Cubaanse artsen en verpleegkundigen hun hart op de juiste plek hebben voor de gezondheidszorgsector.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait