Overheid bouwt COVID-19-steun aan samenleving af

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De COVID-19-steun die de overheid geeft aan burgers die in zwaar weer verkeren door de uitbraak van het coronavirus in Suriname, zal afgebouwd worden. De steun wordt gegeven aan mensen die werkloos zijn geworden en of hun bedrijf dicht moesten houden. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) gaf gisteren vóór aanvang van de ministerraadsvergadering aan dat de steun zal worden afgebouwd.

Ze zei dat nu alle ondernemingen zijn opengesteld. Iedereen kan dus nu weer naar het werk en bedrijven die vanwege COVID-19 niet open mochten, zijn nu weer open. "Het bedrijfsleven gaat normaal door, dus we gaan afbouwen," zei Kuldipsingh, die in een adem opmerkte dat het ministerie geen sociale zaken is. Mensen die in nood verkeren moeten zich wenden tot het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Achterstand COVID-steun
Er is ook een achterstand in de uitbetaling van de COVID-steun. Het is een achterstand van drie maanden die moet worden ingelopen. Aan journalisten gaf de minister aan dat het ministerie van Financiën en Planning in moet komen om deze achterstand in te kunnen lopen. Volgens haar zijn de middelen nog niet vrijgemaakt. Wanneer de middelen vrijkomen, gaf ze niet concreet aan.

Mensen die in aanmerking komen voor de steun, hebben aan de bel getrokken bij journalisten. Ze verwijzen naar de opening van het nieuw schooljaar waar er nog schoolspullen aangeschaft moeten worden. De steun zou volgens hun een bijdrage daarbij leveren.

Jerrel Harderwijk

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait