Jogi plaatst vraagtekens bij aankoop grond Nickerie

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Niet alleen vanuit de burgerij zijn er vraagtekens geplaatst bij de aankoop van een stuk perceel van 1.320 hectare door de overheid, maar ook vanuit de politiek wordt er met verbazing gereageerd op deze kwestie. VHP-parlementariƫr Mahinder Jogi zegt in gesprek met Suriname Herald, dat hij ook zijn vraagtekens plaatst bij de aankoop van het perceel.

De 1.320 hectare grond aan de rechteroever van de Nickerierivier is voor de aanmaak van zaaizaad. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) meldt dat voor de aanmaak van eigen zaaizaad meer dan 3.000 hectare nodig is. Er is 2.372 miljoen Surinaamse Dollar neergeteld voor dit stuk perceel.

"De regering zal mij met goede argumenten moeten overtuigen. En un sab' Jogi. Wiens' na VHP, wiens' na Chan, mi o opo mi mofo," zegt de VHP-parlementariƫr. Hij geeft verder aan dat hij nu bezig is met een onderzoek, omdat hij goed onderbouwd zijn zaken aan de orde wil stellen. "Maar ik kan nu alvast zeggen dat ik moeite heb met de aankoop als het niet goed onderbouwd en beargumenteerd kan worden," meent Jogi.

Met de beschikbare informatie die hij nu heeft vindt hij dat de regering eerst Adron zou kunnen ontwikkelen of de Prins Bernhardpolder. Daarna zou dan gekeken moeten worden hoe verder. "Maar daarom zeg ik laat me mijn onderzoek doen. Ik ga uitkomen," belooft Jogi.

Jerrel Harderwijk

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait